Sončna očala

Sončna očala

V naši ponudbi sončnih očal boste lahko izbrali med vsaj 800 aktualnimi modeli vodilnih blagovnih znamk in priznanih kreatorjev in to po ugodnih cenah.

Ponujamo vam izbor , ki mu ni enakega.

Ob upoštevanju nevarnosti ozonskih lukenj in škodljivega vpliva UV žarkov, moramo bitidanes bolj kot kadarkoli prej pozorni na kvaliteto leč v sončnih očalih. Lečke za sončna očala se namreč izdelujejo iz različnih materialov in z različnimi tehnologijami. Prvi pogoj, ki ga mora izpolnjevati kvalitetna lečka, je enakomerna zaobljenost površine. Le to lahko preverite na enostaven način: očala premikajte v vse smeri preko ravne črte. Če boste črto videli popačeno, lečke niso kvalitetne. Kvalitetna sončna očala ščitijo vaše oči pred UV žarki. Škodljiva je nevidna ultravijolična svetloba z valovno dolžino 180-360 nanometrov. Dobra sončna očala v celoti zadržijo UV svetlobo do valovne dolžine 400 nanometrov.

Poleti nudijo sončna očala z zatemnenostjo 65-75 % zadovoljivo zaščito proti bleščanju. Za tuste naobčutljivejše in najzahtevnejše so primerne polaroidne lečke. Priporočljivo je, da so sončna očala čim večja, saj tako tudi ob strani ščitijo pred vdorom UV žarkov v oko. Težko govorimo o naprimernejši barvi lečk v sončnih očalih, pa vendar je dejstvo, da zelena, rjava in sivomodra barva ne popačijo sposobnosti zaznavanja barv, kar zna biti pomembno v prometu.

Dioptrijska sončna očala

Izdelujemo tudi estetsko dovršena sončna očala z vašo dioptrijo. Ena od možnosti zatemnjenih dioptrijskih očal so tudi očala s fotoobčutljivimi lečkami. Današnji materiali fotoobčutljivih leč so takšni, da izredno hitro odreagirajo na svetlobo in potem potemnijo do 80 %, te lastnosti pa z leti pojenjujejo. Čas potemnevanja in posvetljevanja je v primerjavi z lečkami izpred nekaj let občutno krajši.

Ob nakupu vsaka očala prilagodimo tako, da bodo dobro in brez tiščanja sedela na obrazu.