AmblyoPlay

Trening vida

AmblyoPlay – trening vida za otroke s težavami v vidnem sistemu.

Optika Kameleon je ena najstrokovnejših optik v Sloveniji in stalno si prizadevamo za uvajanje novosti, ki pomgaajo blažiti in odpravljati anomalije v vidnem sistemu.

Smo tudi eden eksluzivnih ponudnikov slovenske inovacije – treninga vida AmblyoPlay, ki je namenjen otrokom s težavami v vidnem sistemu, kot so nezadostna konvergenca, leno oko, škiljenje in številne druge. Programsko opremo je razvila ekipa slovenskega start-upa Smart Optometry v sodelovanjeu z domačimi in tujimi strokovnjaki.

Več o treningu vida

Čeprav se morda zdi, da gre za težave, ki niso prav pogoste, pa temu ni tako. Leno oko namreč prizadane kar do 5 % populacije, medtem ko različne binokularne pomanjkljivosti prizadenejo kar do 15 % populacije.

Omenjene težave lahko odpravimo oziroma blažimo na različne načine, so pa nove primerjalne študije zaključile, da najboljše rezultate prinese prav trenig vida. Slednjega je potrebno izvajati redno in pravilno, v kolikor želimo doseči kar najboljše izboljšanje vidne funkcije. Pomembno je tudi, da se trening vida prične izvajati takoj, saj so izboljšave najhitrejše in najboljše pri otrocih do 8. leta starosti, so pa nedavne raziskave opkazale, da so resne izboljšave mogoče med starostjo od 4. do 14. leta.

Odvisno od vidne funkcije otroka se AmblyoPlay trening vida prilagodi otrokovim potrebam in očesnemu stanju.

Vabimo vas, da se oglasite v naših poslovalnicah, kjer bomo za vas opravili strokoven pregled ter vam tudi v živo predstavili trening vida AmblyoPlay.